Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Οι φασίστες Ελλάδας και Κύπρου στο πλευρό των κυνηγών

Αυτή η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (εθνικιστικό κόμμα Κύπρου) στις 22 Σεπτεμβρίου. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβρη του 2016 στην ιστοσελίδα της χρυσής αυγής.

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, απέστειλαν οι Βουλευτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χ. Χρίστου και Λ. Παπαγιάννης, σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τους κυνηγούς, αλλά και την παράνομη δράση των ακτιβιστών.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:
«Κύριε Υπουργέ,
Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε με τον πλέον έντονο τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αλλά και στις υπόλοιπες επαρχίες όσον αφορά τις εξαντλητικές ποινές που επιβάλλονται στους κυνηγούς.
Η νομοθεσία που έχει ψηφιστεί όντως περιέχει τρομερά προβλήματα, κάτι που φυσικά δεν είναι δική μας ευθύνη καθώς είχα προσωπικά προειδοποιήσει πάρα πολλές φορές την επιτροπή για το τι θα ακολουθήσει.
Ο κύριος λόγος που θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας είναι ότι ο κυνηγόκοσμος της Κύπρου δέχεται ένα ανελέητο πόλεμο από αυτή την Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα από το Υπουργείο σας.
Είναι αδιανόητο την ώρα που μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας έχει χαμηλά εισοδήματα να επιβάλλονται ποινές πολλών χιλιάδων ευρώ για ανύπαρκτα αδικήματα και να μένει ο κυνηγός απροστάτευτος. Επίσης, είναι αδιανόητη και αδικαιολόγητη η προστασία που παρέχει το Υπουργείο σας στους διάφορους που αυτοαποκαλούνται ακτιβιστές – περιβαλλοντιστές και ταυτόχρονα να δείχνετε μηδενική ανοχή στους κυνηγούς.
Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι ακτιβιστές είναι ανεπιθύμητοι στην Κύπρο και το καθεστώς που επικρατεί πρέπει να αλλάξει άμεσα. Τουλάχιστον θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος για το ποιοι και γιατί λειτουργούν σαν υποκατάστατο της αστυνομίας.
Στις καταγγελίες που υπάρχουν για την καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας από συγκεκριμένους ακτιβιστές ποιες ήταν οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν και ποιες ήταν οι ποινές που τους επιβλήθηκαν; Πως είναι δυνατό οι δικές τους κατηγορίες να λαμβάνονται τόσο σοβαρά υπόψη από τις αρχές του κράτους και οι ίδιοι να απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας;
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ετοιμάζει πρόταση νόμου, παρόμοια με αυτές που ισχύουν σε Ιταλία και Μάλτα, για την αντιμετώπιση με βαριές ποινές όσων εισέρχονται χωρίς ένταλμα αστυνομίας σε ιδιωτικές περιουσίες και ζητούμε την υποστήριξη του Υπουργείου σας. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε είδη καταθέσει τροποποιήσεις για το νομοσχέδιο που βελτιώνουν αρκετές αδικίες και αδυναμίες.
Οι πενήντα χιλιάδες κυνηγοί αυτής της πατρίδας απαιτούν ίση και δίκαιη αντιμετώπιση από την πολιτεία και εμείς ως Κίνημά στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούμε με την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.
Αναμένουμε την απάντηση σας και θέλουμε να δούμε πράξεις στο άμεσο μέλλον.
Μετά τιμής,
Χρίστος Χρίστου
Λίνος Παπαγιάννης»

Η ανακοίνωση της χρυσής αυγής:

"Συνεπής στον πλευρό των Ελλήνων Κυνηγών και στα δίκαια αιτήματά τους παραμένει η Χρυσή Αυγή.
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μάλιστα με επίσημη επιστολή εξέφρασε τα ευχαριστήριά της προς την Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή Β΄ Αθηνών, Ηλία Παναγιώταρο για την προβολή των θέσεων και των προτάσεων των Ελλήνων Κυνηγών μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:
Κύριε Βουλευτά, εκ μέρους των 200.000 κυνηγών που εκπροσωπεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σας ευχαριστούμε θερμά για τις τεκμηριωμένες θέσεις σας που προτείνατε κατά τον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι που οργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι θέσεις και οι προτάσεις σας που εκφράζουν στήριξη και ενίσχυση του υφιστάμενου νομικού και διοικητικού καθεστώτος που διέπει σήμερα την θήρα, τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, τη Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων κ.λ.π., αποτελούν για μας σημαντική βοήθεια.
Βοήθεια στην προσπάθεια μας να ανατρέψουμε τις ιδεοληπτικές και κατά συνέπεια απολύτως ατεκμηρίωτες θέσεις του Υπουργείου  Περιβάλλοντος, οι οποίες είναι καταστροφικές για το κυνήγι και την πραγματική οικονομία κυρίως στην ύπαιθρο."

Οι φονιάδες τους φονιάδες επαινούν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου